Fujifilm

Het bedrijf is opgericht in 1934 en behoort vandaag de dag nog steeds tot één marktleiders in de wereld van fotografie en beeldvorming. Fujifilm ontwikkelt verschillende soorten camera’s, zodat er voor elke fotograaf een passend model beschikbaar is. Kenmerkend voor Fujifilm is hun retro-vintage design, voorzien van de nieuwste mogelijkheden op technologisch gebied.

Logo Fujifilm

Fujifilm, het bedrijf

Gedreven door eigen onderzoek en ontwikkeling, biedt Fujifilm doorlopend innoverende en geavanceerde producten aan een breed gamma industrieën, zoals elektronische beeldvorming, foto finishing apparatuur, medische systemen, biotechnologie, drukwerkindustrie, materialen voor platte beeldschermen en kantoorproducten. Dit gebeurt op basis van een uitgebreide portfolio van digitale, optische, fijnchemische en dunne filmlaag technologieën.
Met al deze activiteiten wil Fujifilm bijdragen aan de ontwikkeling van cultuur, wetenschap, technologie en industrie, evenals aan een betere gezondheid en kwaliteit van het milieu.

Duurzaamheid

Fujifilm wil de CO2-voetafdruk en het waterverbruik verkleinen. Ze willen natuurlijke grondstoffen en verpakkingsmaterialen doeltreffender gebruiken en de productie van afval en milieugevaren zoveel mogelijk beperken.

Innovatie

Van microscopie tot de ruimte, Fujifilm is voortdurend op zoek naar betere oplossingen. Door middel van onderzoek en ontwikkeling verfijnt Fujifilm hun kerntechnologieën en past deze vervolgens toe op producten die de kwaliteit van leven verbeteren.